Tina Nordströms Noblessakök

Drottningen Av Matlagning


TINA NORDSTRÖMS NOBLESSAKÖK

Alla som sett Tina Nordström laga mat på tv inser snabbt vad de har framför sig: En otroligt positiv person, som dessutom älskar sitt yrke. Hennes leende smittar lätt av sig. Till och med den mest motsträvige vardagskock rycks lätt med i Tinas kärlek till mat.

 

NATURLIGA PLATSER

För en person som ofta står i köket går det inte att förbise de ergonomiska aspekterna. Att underlätta köksarbetet och hitta lösningar som förenklar är A och O.

 

– I ett kök finns det ett antal platser där man som kock naturligt kommer stå och arbeta. Vid spisen, ugnen och vid arbetsytorna där man rör ihop, skär, blandar och så vidare. Att tänka igenom vad som ska finnas på dessa platser är steg ett för att underlätta för sig själv. Det ska vara enkelt att nå en extra skål, att slänga in något i ugnen, ställa ifrån sig kokkärl och liknande.

HUR MÅNGA STEG TILL KYLEN?

Som den drottning av matlagning hon är, antar man att hon har en del tankar om hur ett kök bör utformas?

 

– Att skapa ett riktigt bra kök handlar i grunden om funktion. Att allt är väl genomtänkt. Var kommer jag vilja placera skärbrädan? Är jag höger- eller vänsterhänt? Hur många steg vill jag ha till kylen från spisen och så vidare, säger Tina. Även om funktionen kommer högst upp på listan anser Tina att även utseende och design är viktiga ingredienser som kryddar den personliga känslan.

 

– Hur köket ser ut ska ju trots allt spegla den man är. Eller kanske den man vill vara? Personligen går jag på vilken känsla jag vill uppnå, och utifrån det kommer färg- och materialval. Jag gillar när det är mycket färg och blandade material. En varm och hemtrevlig känsla är otroligt viktigt för att jag ska trivas, säger hon.